dinsdag 11 februari 2020

Thema 'Kunst'

Kriebeltje Kunst gaf ons de opdracht om heel wat over kunst te weten te komen...
Daar zijn we in de klas volop mee bezig! Vorige week leerden we over fotografie en deze week zetten we onze kunstbril op om meer te weten te komen over allerlei kunstenaars.


We leerden een selfie maken en probeerden ook allerlei gekke foto's te maken met de Ipad. Als opdracht moesten we allerlei spulletjes verzamelen in 1 kleur. Daarmee maakten we zelf een mooie compositie. Ook hiervan moesten wij zelf een foto maken, die we in ons zelfgemaakt fotokadertje kunnen hangen. Ook voor de carnavalstoet zijn we volop aan het knutselen, maar wat verklappen we nog even niet ...

 

Deze week startten we met 2 leuke groepsopdrachten. In de klas deden we aan 'action painting' zoals Jackson Pollock. Spetteren, kliederen, spatten met verf, lijm en een spuitbus ... het leverde niet-alledaagse maar mooie resultaten op! Ondertussen mochten ook telkens een aantal kindjes aan de slag met een slazwierder en verf! Lieve mama's, zet jullie slazwierder maar veilig weg, want voor je het weet gaan jullie kapoenen er met verf mee aan de slag om nog meer leuke kunstwerkjes te maken!

 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.